Peđa Grbin: Nakon ovoga Dalić mora ravno u zatvor

Foto: Patrik Maček/ Pixsell, Facebook

INDEXOVO otkriće prepiske koju je s privatnog maila vodila Martina Dalić glavna je današnja vijest u zemlji. Index je, podsjetimo, jutros objavio mailove koji duboko kompromitiraju Martinu Dalić i cijelu vladu. Iz mailova koje je Martina Dalić razmjenjivala s ljudima koji su, bez da ih je itko imenovao i bez da su potpisali ikakav ugovor, radili na Lex Agrokoru, vidi se na koji je način nastajao sporni zakon. Da stvar bude gora, većina ljudi s Dalićkine mailing liste nakon potpisivanja Lex Agrokora i stupanja izvanredne uprave u posrnulu kompaniju došla je do unosnih ugovora.

>> OBJAVLJUJEMO MAILOVE MARTINE DALIĆ Ovo je dokaz da je Plenković znao baš sve o Agrokoru


>> REAKCIJE NA OTKRIĆE INDEXA Oporba traži ostavku cijele vlade

SDP-ov Peđa Grbin je na svom Facebooku napisao kako Martina Dalić nakon ovoga može samo u zatvor.

"Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije, koji za to nisu dobili novac", odgovorila mi je prije godinu dana potpredsjednica Dalić kada sam zatražio podatke tko je radio na Lex Agrokoru.
Dodali su kasnije i da nemaju evidenciju koji su to sve "pravni i financijski stručnjaci" koji su angažirani da pomognu pa ni do danas nisu odgovorili o kojim se imenima radi.

No zahvaljujući medijima koji rade svoj posao, danas znamo o kome se radi.

Radi se o istoj onoj ekipi okupljenoj oko Ramljaka i Dalićke koji su Agrokor godinu dana koristili kao svoj bankomat i iz njega izvlačili milijune. Gospoda ne da su bila konzultirana - oni su kreirali zakon po svojim potrebama i unaprijed birala mjesta na koja će se zakačiti i sisati novac.

Stvorili su hobotnicu koja je usporediva samo s onom u Fimi mediji, jedino što su novac umjesto iz desetaka državnih izvlačili iz jednog privatnog poduzeća pod državnom upravom.

Kako bilo, ovo ponašanje više nije u domeni političke odgovornosti - iako će političkih posljedica morati biti - već kaznene. Potpredsjednica Dalić nakon ovoga mora otići ne samo iz Vlade već ravno u zatvor", napisao je Grbin na svom Facebooku.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz mailove Martine Dalić oko Agrokora instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Agrokor

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.