Papa prihvatio ostavku kardinala optuženog za prikrivanje seksualnih zločina

Foto: EPA

PAPA Franjo prihvatio je ostavku kardinala i čileanskog nadbiskupa Ricarda Ezzatija, najviše rangiranog katoličkog dužnosnika u Čileu, zbog umiješanosti u skandal sa seksualnim zlostavljanjima u toj zemlji, javlja Reuters.

U izjavi koju je Vatikan objavio ovu subotu stoji kako će do imenovanja Ezzatijevog zamjenika nadbiskupske poslove voditi biskup Aós Braco iz grada Copiapó.

Ezzati optužen za prikrivanje nekoliko slučajeva seksualnog zlostavljanja

77-godišnji Ezzati optužen je za prikrivanje više slučajeva seksualnih zlostavljanja među kojima je i onaj Oscara Munoza iz nadbiskupije u Santiagu koji je optužen za silovanje najmanje petoro djece.

Prošlog listopada Ezzati je tijekom ispitivanja državnog tužiteljstva odbio odgovarati na pitanja. 

Osmi biskup u Čileu koji je dao ostavku zbog umiješanosti u slučajeve seksualnih zlostavljanja

Ovo je osma ostavka nekog biskupa u Čileu nakon što su prošle godine u svibnju na hitnom sastanku s Papom sva 34 biskupa ponudila svoje ostavke zbog optužbi za zataškavanje zločina u Čileu.

Sastanak je održan nakon što su vatikanski istražitelji napravili 2300 stranica dug izvještaj u kojem su utvrdili povezanost najviših struktura Katoličke crkve, odnosno da pojedini dužnosnici nisu reagirali na optužbe za zlostavljanje ili su ih čak i prikrivali.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.