Pad prodaje Volkswagena od 20 posto u Britaniji, 25 posto u SAD-u

Foto: Hina

VOLKSWAGEN je prošlog mjeseca zabilježio pad prodaje od 20 posto u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon skandala s prikrivanjem emisija štetnih plinova, javlja BBC.

Nepovjerenje kupaca bilježe i druge marke VW grupe, prodaja Seata je pala za 24 posto, Škode za 11 posto i Audija za 4 posto.

Iz tvrtke kažu da bi pad prodaje mogao biti povezan s brojnim drugim faktorima, ali Jim Holder koji piše za dva auto-magazina vjeruje da je riječ o direktnim posljedicama skandala s dizelskim motorima.

"Postoji mnogo dokaza da u oni izgubili povjerenje kupaca i to sad dolazi na vidjelo," rekao je. "To više ne treba skrivati. Oni moraju primiti udarac u bradu i prihvatiti da kupci imaju velik izbor izrazito dobrih automobila".

Podaci objavljeni u srijedu otkrivaju da tvrtka još uvijek ima povjerenje Nijemaca, gdje je u studenom zabilježen pad prodaje od samo dva posto. S druge strane, u Americi gdje je skandal i započeo, pad prodaje u studenom iznosi 25 posto, što je dobrim dijelom posljedica odluke o prestanku prodaje automobila s dizelskim motorima na tamošnjem tržištu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.