Ovog mjeseca u Hrvatsku je uplovilo čak 55 luksuznih superjahti

Ilustracija: Index

BROJ jahti koje su ovaj mjesec uplovile u Hrvatsku mogao bi biti duplo veći nego u lipnju, javlja Bloomberg koji piše da nije potreban zmaj Daenerys Targaryen da bi se prošlo Hrvatsku, aludirajući na popularnu seriju Game of Thrones, već je dovoljna superjahta. Ili 55 njih, koliko ih je ovaj mjesec do sada uplovilo u Hrvatsku.

Hrvatska trenutno na 6. mjestu po broju dolazaka superjahti

U lipnju pak hrvatskim dijelom Jadrana plovilo je 28 superluksuznih jahti. Hrvatska se tako trenutno nalazi na 6. mjestu rang-liste dolazaka superluksuznih jahti.

U samo posljednjih pet dana na hrvatsku stranu jadranske obale uplovilo je 55 superjahti, koje su se usidrile u lukama popularnih destinacija poput Splita i Dubrovnika gdje se snimala serija Game of Thrones.

Već je nadmašen prošlogodišnji srpanjski rekord

I dok je u Hrvatskoj sezona dolazaka superjahti obično u srpnju, ove godine već je nadmašen broj dolazaka ovih luksuznih brodova kojih je prošle godine u srpnju bilo 42. 

Inače, na prvom mjestu po broju posjeta superluksuznih jahti u srpnju ove godine za sada se nalazi Italija (203), potom slijedi Francuska (193), SAD (142), Grčka (134) te Španjolska (92).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.