Otac nestale sirijske djevojčice zatražio azil u Hrvatskoj

SIRIJAC koji tvrdi da je njegova kći nestala kod Plitvica nakon što ga je hrvatska policija deportirala u BiH sada je zatražio azil u Hrvatskoj, javlja N1.

Naime, samohrani otac djevojčice Allse danas je razgovarao s graničnom policijom, nakon čega je zatražio azil u Hrvatskoj. Policija BiH je potvrdila da je Sirijac još prije tri dana potvrdio nestanak kćeri. 

Podsjetimo, Sirijac je na društvenim mrežama objavio očajnički poziv u pomoć. Kako tvrdi, prije desetak dana hrvatska policija ga je na području Plitvica razdvojila od kćeri, razbila mu mobitel te ga deportirala u BiH.

Iz policije su još jučer rekli da im nitko nije službeno prijavio nestanak djevojčice.

Tvrtko Barun: Treba pohvaliti ovu inicijativu policije

Tvrtko Barun iz voditelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi rekao je za Index kako su oni jučer kontaktirali hrvatsku policiju temeljem natpisa u medijima. Na inicijativu MUP-a organiziran je sastanak na graničnom prijelazu. 

Tamo su policajci razgovarali sa Sirijcem koji je zatražio azil te su nakon toga krenuli prema Hrvatskoj. Pretpostavlja se da će se nakon što ispuni dokumentaciju uskoro naći u prihvatilištu za tražitelje azila gdje će mu biti pružena psihofizička skrb.

 “Ovu inicijativu policije treba pohvaliti”, rekao je Tvrtko Barun.

Promptna reakcija MUP-a dolazi nakon niza objava o brutalnosti hrvatske policije, koje uključuje premlaćivanje te oduzimanje i razbijanje predmeta, najčešće mobitela te upozorenju UN-a 700 prikupljenih 00 slučajeva u kojima su migranti pretrpjeli neku vrstu policijskog nasilja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.