Otac napadača na Luku Ritza žali se zbog tretmana njegova sina u pritvoru

OTAC maloljetnika kojega očekuje suđenje za premlaćivanje Luke Ritza, koji je nekoliko dana kasnije preminuo, tvrdi da je njegov sin iz ćelije u kojoj je bio s osam osuđenih kriminalaca posijedio. Otac priča da je njegov sin izbačen iz škole te je ostao bez prijatelja, piše Večernji list.

Dječja pravobraniteljica i socijalna radnica nisu pružili nikakvu pomoć

"Za pomoć sam se obratio i dječjoj pravobraniteljici Mili Jelavić, ali nije učinila ništa osim što je izgovorila nekoliko općenitih fraza. Njezini su mi pravnici spominjali tužbe koje bih mogao podići. Nisam mogao vjerovati da mi to govore. Pa samo sam ih molio pomoć da mi dijete završi školu", rekao je otac i dodao kako je uspio dogovoriti da mladić položi ispite.

Žali se i na tretman socijalne radnice koja je njegova sina, iako je pod nadzorom nekoliko godina, vidjela samo tri puta te mu nije dala nikakav savjet. "Poznajem svoje dijete i znam da nije iskvaren. Pa cijeli se život brinem o njemu. Nikad s njime nisam imao problema do tučnjave na Mostu mladosti, nakon koje je uzeo neki bicikl i stari motor da se provoza po kvartu", rekao je otac te dodao da je poludio nakon tog incidenta. Zaključuje kako mu sin čeka suđenje uglavnom kod kuće te da je nakon izlaska iz pritvora izgubio sve prijatelje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.