Otac Michaela Jacksona tuži liječnika Conrada Murraya zbog smrti svojeg sina

ODVJETNIK oca Michaela Jacksona najavio je jučer kako njegov klijent planira podići civilnu tužbu za izazivanje smrti protiv liječnika Conrada Murraya. Prema najavi, tužba protiv Michaelova liječnika će biti podignuta u narednih 90 dana, a u njoj će se tvrditi da su liječnikove radnje izazvale smrt pop zvijezde.

Brian Oxman koji predstavlja Joea Jacksona, tvrdi da je doza snažnoga anestetika propofol koju je liječnik dao Michaelu prije smrti 25. lipnja 2009. bila "kobna te se to kvalificira kao ubojstvo drugoga stupnja (bez predumišljaja)".

"Kontinuirano davanje istoga lijeka u periodu od šest tjedana je poput ruskoga ruleta, ali kad ubacite šest metaka u bubanj", rekao je Oxman za Reuters.

Tijekom civilne istrage, državni tužitelj je podigao optužnicu protiv 50-godišnjeg Conrada Murraya za ubojstvo bez predumišljaja. Murraya je unajmio promotor najavljene povratničke turneje Michaela Jacksona te je njegova obveza bila brinuti o Jacksonovom stanju prije i tijekom održavanja serije londonskih koncerata.

Ukoliko Joe Jackson podigne tužbu protiv Conrada Murraya, taj će proces postojati paralelno s kaznenom prijavom odvjetništva. Prem američkim zakonima, osuda u kaznenoj prijavi završava zatvorskom kaznom dok presuda u civilnoj tužbi može biti samo u obliku materijalne odštete.

Istražitelji u Los Angelesu su slučaj opisali kao ubojstvo koje je izazvala akutna intoksikacija propofolom kojeg je zvijezda primala svake večeri u dozi kao za veliku operaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.