Osuđena u Zagrebu: Curice od 14 godina prodavala Afganistancima za seks

Ilustracija: 123rf

ZBOG podvođenja dviju 14-godišnjih djevojčica, na zagrebačkom Županijskom sudu na 22 mjeseca zatvora je nepravomoćno osuđena Antonija B., dok je u istom postupku zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina nepravomoćno, na 14 mjeseci zatvora, osuđen afganistanski državljanin.

Antonija B. je, prema nepravomoćnoj presudi, počela podvoditi dvije 14-godišnje djevojčice koje je upoznala u ljeto 2017. nakon što joj je sin pobjegao iz doma za djecu s problemima u ponašanju.

Na suđenju je utvrđeno da je Antonija B. tijekom kolovoza i rujna 2017. "radi zarade" nagovarala, poticala i omogućila djevojčicama "pružanje seksualnih odnosa za novac". Dvije djevojčice su za seks s dvojicom Afganistanaca primale od 100 do 200 kuna, a jedna od djevojčica je s osuđenim stranim državljaninom imala odnos pet puta, doznaje se na sudu.

Tvrdio da nije znao da je zabranjen seks s 14-godišnjakinjom

Osuđeni afganistanski državljanin, kojemu je suđenje prevodio sudski tumač za paštunski, tvrdio je na sudu da se zove Koner Javed Khan te da je rođen 2000. Nakon dolaska u Hrvatsku bio je smješten u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici te je zatražio azil koji mu je odbijen. U Bugarskoj je tvrdio kako se zove Nanegyalay Rahman te da je star 27 godina, dok je u Mađarskoj navodio da se zove Kamran Khan i da je star 28 godina.

Kako bi se utvrdili njegov identitet, dob i porijeklo, nad optuženim je provedeno antropološko vještačenje, ali ono nije donijelo rezultata.

Provedenim vještačenjem je utvrđeno da optuženi ima više od 25 godina, a utvrđivanje njegove dobi bilo je važno za sudski postupak jer je u Hrvatskoj zabranjen seksualni odnos s mlađima od 15 godina i uz njihov pristanak, osim ako je dobna granica između osoba koje stupaju u odnose do tri godine.

Optuženi je u obrani prvo tvrdio da ima 17 godina te kako nije znao da hrvatski zakon zabranjuje seks sa 14-godišnjakinjom. Tijekom postupka priznao je djelo što je sud cijenio kao olakotnu okolnost.

Nakon objave presude nepravomoćno osuđeni je vraćen u istražni zatvor u kojem je od 14. listopada 2017.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.