KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Organizatori Zagreb Pridea: Poštovat će se epidemiološke mjere

Ilustracija: Igor Soban/PIXSELL

ORGANIZATORI Zagreb Pridea poručili su da će se na Povorci ponosa i na kasnijem druženju na Ribnjaku, koji se održavaju sutra, poštovati sve epidemiološke mjere.

"Prosvjednike i prosvjednice pozivamo da drže razmak od 1,5 metra na svim lokacijama i cijelo vrijeme kretanje Povorke", poručio je Zagreb Pride dodavši da će sudionicima biti osigurani dezinficijensi i zaštitne maske.

Devetnaesta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i obitelji održat će se u subotu 19. rujna, a novost je da se prosvjednici s ciljem ostvarenja ustavne jednakosti i društva slobodnog od rodnih i spolnih normi i kategorija okupljaju na Markovom trgu.

Početak u 15 sati

Zahtijevaju da se pokrene postupak promjene Ustava tako da se u svim pravima i obvezama izjednače sve obitelji.

"Ove, devetnaeste godine Povorke, borimo se za ustavnu jednakost i pravo na slobodu, unutar i izvan četiri zida", poručuju.

Početak je u 15 sati, a s Markovog trga sudionici će se kretati središtem Zagreba: preko Strossmayerovog šetališta spustit će se u Mesničku, pa potom proći Ilicom i Trgom bana Jelačića, te će Vlaškom i Langovim trgom stići u Park Ponosa, Ribnjak.

Napominju da su ove godine osigurali korištenje cjelokupne površine Parka Ribnjak, kako bi osigurali dovoljno prostora za sve. Također, neće biti postavljena pozornica, nego tri međusobno udaljena DJ-pulta, kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi ispred bine.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.