Oreščanin i Ribić su za sučeljavanje kod Cvetojevića. Ribić: Možete zvati i Huića

Screenshot: N1

VILIM RIBIĆ potvrdio je da pristaje na sučeljavanje s Draženom Oreščaninom iz Glasa poduzetnika u emisiji Poduzetnički mindset, koju na N1 televiziji vodi Saša Cvetojević.

Ovaj poziv na sučeljavanje došao je kao reakcija na međusobno prozivanje spomenute dvojice i pozive putem medija da se javno sučele.

Dražen Oreščanin nedugo nakon poziva javio se s pristankom na sučeljavanje.

"Izazov prihvaćen, čekam potvrdu od Vilima. Tražimo tjedan dana kasnije i meč Bujas - Sever! Let’s rumble!" napisao je na Fejsu u javnoj grupi Glas poduzetnika.

I Ribić prihvatio sučeljavanje, poslao priopćenje

Indexu je danas svoj pristanak potvrdio i Vilim Ribić. Rekao je da pristaje na sučeljavanje.

Uskoro je poslao i priopćenje.

"Sa zadovoljstvom prihvaćam poziv Saše Cvjetojevića na dvoboj s Draženom Oreščaninom u njegovoj emisiji Poduzetnički mindset na N1 Televiziji. Prihvaćam taj poziv iako vidim da su i sudac i protivnički igrač iz istog tima.

Međutim, spreman sam i na dvoboj protiv dvojice, i suca i igrača. Ako je igrač u smrtnom strahu neka si pozive u pomoć i Huića. Mogu i protiv trojice, jer boj ne bije broj već istina u srcu igrača", napisao je Ribić.

Pa dodao.

"Ono što jedino tražim od suca i voditelja je da imam istu minutažu kao i njih dvojica, i tražim da emisija bude ozbiljna, da se na bavi trivijalnostima i otrcanim lažima protiv moje osobe, već pitanjima od interesa i budućnosti ove zemlje, npr. tko stvara novu vrijednost, tko financira javne službe, tko je protiv reformi u društvu, kakve nam reforme trebaju, i što je istina o veličini i efikasnosti privatnog i javnog sektora...      

Ne mogu unaprijed osigurati pravedni tretman, ali vjerujem da će dva poduzetnika pokazati da i poduzetnici drže do časti. Iako se nadam korektnosti, moram biti oprezan, jer već i sama najava gospodina Cvjetojevića pokazuje pristranost i slab kontakt s realnošću. Ovdje moram stati u obranu HRT-a koju Cvjetojević napada kao „javnu kuću“ i „moj teren“. Kakva je to besmislica da je HRT moj teren, tamo me pripuštaju na kapaljke, i to najčešće kada se radi o aktualno-trivijalnim temama, i da tamo nema dva tri novinara s integritetom kojima politika ne može ništa ne bi me nikada niti tamo bilo. HRT suptilno vodi brigu da se vladajućoj političkoj opciji, po njenim naputcima, ne pokvari rejting mojim pozivanjem u javno-politički diskurs. Dok je privatnom medijskom sektoru Ribić opasnost jer im svojim socijalnim i demokratskim stajalištima ugrožava ono što je njihov relikt, profiti i niži porezi, dotle je javnom medijskom sektoru Ribić problem zato što istinitim i kompetentnim govorom ugrožava vladajuću politiku", piše Ribić.

"Rezultat: s obzirom da politika pleše kako kapital svira prostor privatnih i javnih medija bitno je sužen i onemogućuje afirmaciju društvenih ideja i demokratskih stajališta u interesu narodne većine koje naši sindikati pronose u skladu s najvišim vrednotama Republike Hrvatske. Afirmaciju dobivaju oni koji te vrednote potkopavaju.

Dakle, već iz tog apsurda vidim što me čeka u emisiji Saše Cvjetojevića, ali navikao sam na podvale pa me teško išta može iznenaditi", napisao je Ribić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.