Oporba u Republici Srpskoj predala zahtjev kojim želi srušiti Dodikovu pobjedu

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

OPORBENE političke stranke iz Republike Srpske predale su danas u sjedištu Centralne izborne komisije (CIK) u Sarajevu zahtjev za ponovno brojanje glasova kandidata za predsjednika RS-a.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, jedne od opozicijskih stranki, pojasnio je zašto je podnesen zahtjev za ponovno brojanje glasova, odnosno zašto se smatra da je opozicijska kandidatkinja Jelena Trivić (PDP) oštećena u korist kandidata SNSD-a Milorada Dodika. 

"Podnijeli smo zahtjev za ponovno prebrojavanje glasova jer smo utvrdili stotine nepravilnosti. Više od 65.000 glasova je kontaminirano. Skoro 35.000 glasova je nevažećih. Ogromna je razlika u korist Dodika u Doboju i Zvorniku. To je razlika od 20.000 glasova, što je suprotno od podataka koje smo dobili s terena. Nepoznati kandidati dobili su po 150 glasova, a kandidat opozicije nula glasova”, tvrdi Borenović, prenosi Klix.ba. 

Kako je kazao, ponovno se moraju otvoriti glasačke kutije kako bi se utvrdilo što se u njima nalazi.

Naglasio je da oporbene stranke neće odustati dok se "ne utvrdi istina i pravda".

Jelena Trivić je ustvrdila da se na općim izborima u RS-u dogodila izborna krađa.

Proces prebrojavanja tijekom noći bio je ravan ratnom stanju. Samo na jednoj snimci se vidi kako nasilnici ulaze i napadaju promatrača koji se nije povukao. Sada to treba priznati i izgurat ćemo ovaj proces do kraja. Ne radimo to zbog sebe, već zbog građana. Pogledajte priopćenje CIK-a (Centralna izborna komisija) u 1:30 u izbornoj noći. Rezultati nisu bili jasni jer ne dobivamo dovoljno ažurnih podataka od biračka mjesta - tako je rekao CIK. Proces brojanja je obustavljen jer je nekome naređena krađa", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.