Opet problem: Gradonačelnik Kerum isplatio tvrtki Kerum gotovo milijun kuna?!

GRAD SPLIT isplatio je u prvih pet mjeseci 2010. godine gotovo milijun kuna tvrtki Kerum d.o.o. Premda je na službenim stranicama Grada Splita upravo tvrtka Kerum d.o.o. navedena kao prva s kojima ne bi smjeli poslovati, posao je ipak sklopljen i, što je najvažnije, naplaćen.

"Bit će - ostalo otprije"

Kako sad to? "To je vjerojatno otprije ostalo. Ugovor mora da je sklopljen prije mog dolaska. Mislim, ne mogu biti sto posto siguran, ali mislim da je tako. Dat ću ja svojim ljudima da to riješe. U pitanju je beznačajan iznos, nema smisla da zbog toga imam problema", izjavio je za Index splitski gradonačelnik Željko Kerum, koji se, eto, ni uz najbolju volju nije uspio sjetiti po kojoj je osnovi zapravo sam sebi isplatio 920.770 kuna.

Popis poslovnih partnera Grada Splita, među kojima značajno mjesto zauzima i Kerum d.o.o., dostavio je Upravni odjel za financije na traženje HDZ-ove gradske vijećnice Sanje Bilač, koja bi također htjela znati po kojoj je osnovi isplaćeno 920 tisuća kuna kad svi znaju da Grad Split ne može poslovati s tvrtkom Kerum d.o.o. 

Ugovor je zapravo ništavan?

Svjesni su toga i u Gradu jer je uz popis partnera pročelnica Službe zajedničkih poslova Vesna Alač podsjetila kako je Grad Split na svojim internetskim stranicama objavio popis svih gospodarskih subjekata s kojima ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi jer je gradonačelnik vlasnik poslovnog udjela, dionica, drugih prava na temelju kojih sudjeluje u upravljanju, odnosno kapitalu gospodarskog subjekta s više od 20 posto. Ugovor o javnoj nabavi sklopljen protivno odredbi članka 5.c. Zakona o javnoj nabavi ništavan je, zaključila je pročelnica Alač. 

Sve u redu, samo odakle onda taj milijun?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.