Odlazak utemeljitelja televizijskih kuharskih emisija: U 65. godini umro Keith Floyd

TELEVIZIJSKA kuharska zvijezda prepoznatljiva po emisijama u kojima je držao čašu crnog vina Keith Floyd umro je jučer u Dorsetu u 65. godini od posljedica srčanog udara.

Preteča popularnih televizijskih kuhara Gordona Ramseyja i Jamieja Olivera umro je nakon višemjesečne borbe sa rakom crijeva. Slavu je postigao 80-ih godina nakon što se pojavio u više televizijskih serijala o kuhanju. "Goli kuhar" Jamie Oliver je rekao kako je Floyd bio prvi televizijski kuhar te je ostavio veliki utjecaj na one koji su došli poslije njega.

Buran život obilježila četiri braka i osobni bankrot 1996. godine

"Keith nije bio samo jedan od najboljih, nego je bio najbolji televizijski kuhar", rekao je Oliver te dodao kako je Floyd bio nevjerojatan čovjek koji je život živio "punim plućima", a bio je i velika inspiracija. U njegovoj burnoj karijeri, Floyd je radio i kao novinar Bristol Evening Posta te vojnik.
Svoj kuharski život počeo je kao perač suđa u Bristolu. Napisao je više od 25 knjiga i prezentirao recepte u 20-ak televizijskih serijala koji su se prikazivali u više od 40 država svijeta.

Buran profesionalni život pretočio je i u svoju intimnu sferu te je bio u čak četiri braka, a 1996. godine je proglasio osobni bankrot. Tijekom cijelog života je vodio i bitku s alkoholizmom. U prosincu 2007. godine je izjavio kako je podijeljena ličnost između Keitha, koji je samo kuhar i ne želi biti popularan, i Floyda koji je svjetski popularan. "Ljudi su toliko opsjednuti Floydom tako da Keith ne može voditi tihi život", kazao je kuhar 2007. godine. Drugi televizijski kuhari tvrde kako je baš Floyd pretvorio kuharske emisije iz edukativnih u zabavne. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.