Obitelj dječaka koji je upucao profesora u BiH poznata Centru za socijalni rad

Foto: Pixsell

Obitelj dječaka koji je danas pucao na profesora u OŠ Lukavac Grad u BiH poznata je Centru za socijalni rad, javlja N1 BiH.

Predstavnica Centra za socijalni rad Amira Hodžić izjavila je kako su u okviru svojih ovlasti poduzimali sve potrebne aktivnosti, uključujući upućivanje na druge pružatelje usluga.

"Ali, evo, eskaliralo je u najgorem obliku", izjavila je Hodžić.

"Vjerojatno će Centar preuzeti brigu o dječaku"

Istaknula je kako su u posljednje vrijeme zaprimili velik broj prijava vezanih uz vršnjačko nasilje i nasilje u obitelji, posebno nakon nedavnih tragičnih događaja u Srbiji.

"Taj problem je dosegao kritičnu točku i premašuje mogućnosti lokalne zajednice i naše ustanove jer zahtijeva sveobuhvatan i multidisciplinaran pristup. Radi se o djetetu koje ima manje od 14 godina. Nakon što pravosudni organi obave svoj posao i procijeni se psihofizičko stanje, vjerojatno će Centar za socijalni rad preuzeti brigu o njemu", rekla je Hodžić za N1 BiH.

Manjak stručnog kadra

Navela je kako nedostaje stručnih kadrova u obrazovnim i pravosudnim institucijama te u institucijama vezanim za socijalni rad. 

"Svi se suočavamo s prevelikim opterećenjem i odgovornostima, pogotovo Centar za socijalni rad. Pretrpani smo brojem predmeta. U slučajevima koji su teški i složeni imamo kvalitetan tim stručnjaka koji čine sve što je u njihovoj moći.

Nažalost, ne mogu govoriti o konkretnom slučaju. Sve institucije za smještaj djece i odraslih su preopterećene, no u ovako ozbiljnoj situaciji očekujem da će se cijelo društvo uključiti. To je problem koji zahtijeva angažman svih sektora društva", kazala je Hodžić za N1 BiH.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.