Novo suđenje za otmicu Želite Tomić

NAKON godinu i pol dubrovački Županijski sud odlučio je da se po treći put sudi za otmicu Želite Tomić. Ponovno su ukinuli oslobađajuću presudu i naredili novo suđenje.

Opet sve ispočetka

Dubrovački suci zasjedali su potkraj prošle godine, a predmet je u Korčulu vraćen sredinom veljače. Sutkinja Marija Skokandić je u travnju 2008. godine donijela drugu oslobađajuću presudu za Nikolu Petričevića i Enesa Agovića. Državno odvjetništvo odustalo je od progona Ilije Jurkovića, i to nakon što je Želita ustvrdila da se zabunila.

Kazala je kako joj se učinilo da se radi o Jurkoviću, a zapravo je bila riječ o Ivici Borovini, vlasniku pizzerije Nautica u Veloj Luci. Bivši policajac Borovina odmah je Želitu prijavio za lažno prijavljivanje. Već je ionako bio pod posebnom paskom istražitelja zbog prijateljstva s Jakšom Cvitanovićem Cvikom. Borovina tvrdi da je Želita cijelu priču izmislila, a Jurković sprema tužbu protiv države. 

Želitina vjerodostojnost

Dubrovački sud naredio je sutkinji Skokandić da suoči Želitinu majku s jednom svjedokinjom te ispita Igora Biuka, sina Želitina dečka Vedrana Biuka. Želitina priča nije se poklapala s prikupljenim dokazima. Navodno je bila zatočena u objektu Šumarije nekoliko kilometara od Vele Luke, no ispostavilo se da je upravo u tom razdoblju obavljena inventura. Želita je, inače, na suđenju prilično brkala datume, u to vrijeme, u rujnu i listopadu 2006. godine, češće je bila u Splitu kod dečka Biuka, nego na otoku.

I tata i sin Biuk imaju problema s heroinom. Vedranu sude jer je heroin prodavao Želiti, drogu joj je čak slao i na Korčulu, a Igor je, pak, prije koji mjesec osuđen na tri godina zatvora zbog sudjelovanja u jednoj većoj dilerskoj skupini. Premda se u slučaju otmice već davno sve vrlo precizno utvrdilo, dojam je da viši sud jednostavno ne želi donijeti oslobađajuću presudu, jer bi to u velikoj mjeri kompromitiralo vjerodostojnost glavnog Uskokova aduta u postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika. U tom predmetu sude Petričeviću i bratu Enesa Agovića. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.