Novo istraživanje: SDP preletio HDZ - popularniji za skoro 10 posto!

Foto: Nova TV

PRVO istraživanje provedeno nakon Karamarkove ostavke i raspuštanja Hrvatskog sabora pokazuje kako su birači kaznili HDZ te kako se SDP etablirao kao prva opcija u ovom trenutku, javlja Nova TV. Istraživanje je provođeno na 1219 ispitanika telefonski od subote do danas. Riječ je o biračima koji bi sigurno ili vjerojatno glasali za ove stranke.

SDP trenutačno među biračima uživa potporu 30,9 posto ispitanika. HDZ je kod birača kažnjen i sada uživa potporu 21,5 posto birača. Tako loš rezultat stranka nije imala primjerice kada je 2011. otišla u oporbu. Tada je uživala potporu 24 posto birača.

MOST je u ovoj krizi kod birača „nagrađen“ i trenutačno uživa potporu od 12,1 posto birača, a Živi zid ima trenutačnu potporu od 7,7 posto birača.



No, ostale stanke daleko su ispod ove 4 opcije i kreću se od 2 do 1 posto potpore. Iznenađenje je Stranka Bandić Milan 365 koja trenutačno uživa potporu 2,3 posto birača. PAMETNO stranka iz Splita ima potporu od 2 posto, HSP Ante Starčević je na 1,6 posto. HSS  1,5, IDS na 1,4 posto, a HNS 1,3 posto. Nezavisna lista Stipe Petrine ima potporu od 1 posto birača kao i regionalna stranka HDSSB koja sada može računati na 1 posto potpore sigurnih i vjerojatnih birača.
 
Ostale stranke ne prelaze 1 posto potpore i zajedno imaju 4,6 posto potpore, a neodlučnih je ostalo 11,1 posto ispitanika.



Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.