Novinari u utorak marširaju centrom Zagreba za slobodno i kvalitetno novinarstvo

HRVATSKO novinarsko društvo zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske povodom Dana slobode medija u utorak oko 18 sati će na križanju Gajeve i Bogovićeve ulice organizirati skup na kojem će ukazati na glavne probleme novinarstva i položaja novinara danas u Hrvatskoj.

Oko 17.30 sati će se okupiti ispred Novinarskog doma u Perkovčevoj ulici te će u povorci krenuti do središta grada. Iz HND su pozvali da im se pridruže i "ljudi iz intelektualne, kulturne javnosti i svi drugi koji zagovaraju vrijednosti slobodnog novinarstva i demokracije" Napominju kako je Dan slobode medija dan svih onih koji su za slobodno društvo, kvalitetno novinarstvo i bolju Hrvatsku.

"Dobri mediji i kvalitetno novinarstvo su korektiv vlasti"


"Mediji i novinarstvo su u procesu krupnih i brzih promjena u svijetu, u Europi i kod nas. Putem novih medija moguće se brže, selektivnije pa i detaljnije informirati nego ikada ranije ali to pak ne znači da je samo novinarstvo danas postalo kvalitetnije", pišu iz HND-a te dodaju kako uoči svjetskog dana slobode medija žele istaknuti ogroman značaj koji novinarstvo ima i mora ga zadržati u promicanju slobode govora, izražavanja i okupljanja te u zaštiti svekolikih ljudskih prava i u zagovaranju demokracije.

"Dobri mediji i kvalitetno novinarstvo su i korektiv vlasti, kulturno i javno dobro koje oblikuje javnost", pišu iz HND-a. "Mi novinari proizvodimo svoje novinarske priloge za građane, za javnost pa želimo poručiti da kad se borimo za istinitije i kvalitetnije novinarstvo i za sigurniji položaj novinara unutar redakcija, borimo se za dobrobit svih građana ove zemlje, za zrelu, svjesnu i kritičku javnost, ne samo za vlastita profesionalna i radna prava. Želimo čist, zdrav kapital u privatnim medijima koji jedini može biti jamac nekoruptivnog i neovisnog novinarstva", zaključuje se u pismu predsjednika HND-a Zdenka Duke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.