Novi problem za Kukuriku: Potvrđena optužnica protiv gradonačelnika Vlahušića

OPTUŽNO vijeće Županijskog suda u Splitu potvrdilo je Uskokovu optužnicu protiv dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića i njegova koalicijskog partnera Pere Vićana koji su optuženi da su u aferi Šipan zlouporabili položaj i ovlasti te poticali na kazneno djelu.

Gradonačelnik Vlahušić, koji je na 14. mjestu na izbornoj listi Kukuriku koalicije u 10. izbornoj jedinici, je odmah nakon objave ove vijesti medijima u priopćenju napisao da je nevin i da ga proces obvezuje na tajnost. Dubrovnik Press piše da Vlahušića optužnica tereti da je bez znanja i odobrenja Gradskog vijeća odobrio isplatu 2 milijuna kuna pozajmice tvrtki Dubrovačko primorje, a od čega je isplaćen milijun.

"Vićan mu podmetnuo pozajmicu"

Vlahušić je potom kazao da ga je Vićan prevario i podmetnuo mu pozajmicu na potpis. Zanimljivo je da je bivša gradonačelnica Dubrovnika iz redova HDZ-a Dubravka Šuica na ovu vijest reagirala pomirljivo. "Znam da će moja izjava djelovati kao floskula, ali zaista nikome ne želim zlo", kazala je Šuica i dodala kako nitko nije kriv dok mu se krivnja ne dokaže.

"Činjenica je da ono što su radili na Šipanu nije bezazleno", kazala je Šuica i dodala kako Vlahušiću i Vićanu želi da dokažu nevinost. "Afera Šipan, odnosno sama sumnja da su Vlahušić i Vićan upleteni u nečasne radnje, već odavno se trebala odraziti na rad koalicije na vlasti u Dubrovniku. No, očito SDP-u ništa ne smeta. Oni vide trn u tuđem oku, a ne vide gredu u svome", kazala je Šuica.

Ostaje vidjeti što će sada Kukuriku koalicija napraviti sa Vlahušićem, kojemu je potvrđena optužnica, a nalazi se na posljednjem mjestu liste u 10. izbornoj jedinici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.