Novi predsjednik Mladeži HDZ-a je Maksimilijan Šimrak

Foto: Facebook/HDZ

NOVI predsjednik Mladeži HDZ-a je Maksimilijan Šimrak. Izabran je u nedjelju na izborima na kojima se novo vodstvo Mladeži stranke prvi put biralo po načelu "Jedan član - jedan glas”, priopćeno je iz HDZ-a. 

Na izborima je na 73 biračka mjesta diljem Hrvatske, uz poštivanje epidemioloških mjera, glasalo ukupno 7342 članice i članova Mladeži HDZ-a, a izabrani su i zamjenik predsjednika Domagoj Ćorić te potpredsjednici i članovi Predsjedništva Mladeži.

Šimrak postaje član Predsjedništva HDZ-a

Šimrak, koji je u protekle tri godine obnašao dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Zagreba, nakon što je izabran za novog predsjednika Mladeži, ujedno postaje član Predsjedništva HDZ-a.

"Mladi u HDZ-u nisu samo budućnost nego i sadašnjost. Znamo da su izbori vrhunac demokracije, a glasovanje po modelu jedan član - jedan glas dodatno je podiglo standard provedbe izbora i dalo na važnosti svakom članu naše Mladeži", izjavio je Šimrak.

Dodao je da predsjednik HDZ-a i vlade Andrej Plenković, kao i cjelokupna vlada, provode politike koje su od iznimne važnosti za mlade, posebice u vrijeme globalne pandemije covida-19.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.