Novi model zapošljavanja u SOA-i: Tata u penziju, sin u službu!

BIVŠI ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko i dalje je zadržao svoj utjecaj u staroj službi. Njegovo ime ne samo da otvara sva vrata, nego i zapošljava djecu umirovljenih agenata! Tate i mame u penziju, a djeca u službu!

Posljednji splitski primjer zaposlenja mladog Marka Peze, koji je odnedavna vježbenik SOA-e, nakon što je njegov otac Ante Pezo svježe umirovljen, tek je jedan u nizu slučajeva koji model zapošljavanja u Obavještajnoj agenciji pretvara u nasljedno pravo.

SOA - omiljena među HDZ-ovcima

U SOA-i su svoju djecu zbrinuli mnogi istaknuti HDZ-ovi dužnosnici. Prije koju godinu velika se prašina digla kada se otkrilo da su svoje kćerkice u tajnoj službi zaposlili Ivica Mladineo i Mladen Barišić, danas s druge strane zakona.

Nije nikakvo iznenađenje da je i tata Pezo jedan od viđenijih splitskih HDZ-ovaca. Bio je predsjednik stranke u gradskom kotaru Visoka i djelatnik MUP-a, a 2004. godine prešao je u centralu SOA-e na Katalinića brigu. Svojedobno se čak špekuliralo da bi mogao postati načelnik splitske Policijske uprave.

Agentura na prosjačkom štapu

Nije ipak sve blistavo u Karamarkovoj staroj službi. Kriza i recesija uzele su danak pa tako oslabjeli budžet na može podnijeti financijski teret umirovljenja brojnih agenata, koji su iz SOA-e otpremljeni rješenjem u kojem im se agencija obvezuje isplatiti otpremninu u visini pet mjesečnih plaća za koje trenutačno nema sredstava. Kad će im biti plaćeno, ne zna se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.