Nova anketa: Kamala Harris ima najveću prednost pred Trumpom od početka kampanje

Foto: EPA

Potpredsjednica i predsjednička kandidatkinja Kamala Harris donijela je demokratima najveću prednost u odnosu na bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u gotovo godinu dana, prema anketi Morning Consulta, prenosi Newsweek.

Najnovija anketa o predsjedničkim izborima u studenom pokazuje da Harris vodi ispred Trumpa s 48 prema 44 posto među registriranim glasačima diljem zemlje. Morning Consult navodi da je anketa provedena između 2. i 4. kolovoza i da se temelji na odgovorima 11.265 birača.

Rekordna prednost

Morning Consult je rekao da je Harrisina prednost od 4 boda "rekordno visoka razlika u njezinu korist" i "najveća prednost demokratskog predsjedničkog kandidata u odnosu na Trumpa u gotovo godinu dana".

Harris, vjerojatna demokratska kandidatkinja, također vodi pred Trumpom za 5 bodova među nezavisnim glasačima (42 prema 37 posto) u anketi od ponedjeljka i pobijedila je bivšeg predsjednika za 9 bodova među mladim biračima između 18 i 34 godine (49 prema 40). Anketa ima marginu pogreške od 1 postotnog boda.

Ipak, valja podsjetiti kako se američki predsjednik bira preko elektora u saveznim državama, a ne ukupnim zbrojem svih glasova u cijeloj zemlji. Tako će, kao i na izborima 2016. i 2020., ključne biti savezne države koje nisu predominantno demokratske ili republikanske. Tu se ističu Michigan, Wisconsin i Pennsylvania, a po anketama u tim državama Harris i Trump su gotovo izjednačeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.