NOVA AFERA Nakon brata, u HŽ-u promaknut i Marićev šogor, ministar tvrdi da nema pojma

Foto: Hina

SVETIMIR Marić, brat aktualnog ministra državne imovine, Gorana Marića, nedavno je imenovan  za člana uprave u tvrtki Tehnički servisi željezničkih vozila. No, nakon što je informacija došla u medije, Svetimir Marić dao je ostavku na dužnost.

>> Sad je potpuno jasno - ostavku je podnio krivi Marić

Goran Marić danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je pravdao brata.

"Ničim nisam utjecao na odluku o imenovanju mog brata na mjesto člana uprave u tvrtki kćerki HŽ-a. On nije dobio funkciju u HŽ-u jer je moj brat. On se odrekao funkcije da se mene neopravdano napada. On ništa nije dobio što mu po stručnosti ne pripada. Njegova ostavka je njegova stvar, ja nisam siguran da bih ja to učinio na njegovom mjestu. Ali on je takav. Ne dopuštam da se uspoređuje neusporedivo. Zbog njega se ne mijenjaju statuti, pravilnici i uvjeti, on odgovara svim uvjetima za svako radno mjesto. Moj brat ne treba brata da ga vodi kroz njegov profesionalni životopis, on je čist, zavidan i besprijekoran. On je u sustavu HŽ-a preko 20 godina, on je diplomirani iniženjer prometa, profesor, menadžer u pet mandata. On je provjereni kadar sustava HŽ-a", rekao je Marić dodavši da je njegov brat bez mrlje.

No, kako večeras javlja Dnevnik Nove TV, osim Marićevog brata, nedavno je posao u HŽ-u dobio i njegov šogor Miro Jurić. Za one koji ne barataju terminologijom obiteljskih odnosa, riječ je o sestrinom suprugu.

Jurić je od ranije radio u HŽ-u, ali je prije desetak dana unaprijeđen. Suprug sestre Gorana i Svetimira Mariž unaprijeđen je u isto vrijeme i u istoj tvrtki kao i Svetimir Marić.

Miro Jurić trenutačno je zaposlen na radnom mjestu "voditelj za čišćenje". Na to je mjesto došao prije desetak dana.

"Ministar Goran Marić uopće nije upoznat s radnim mjestom Mire Jurića", odgovorio je Marić na upit Nove TV. Podsjetimo, isto je prije nekoliko dana tvrdio i za svog brata Svetimira.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.