Nošenje maski ipak nije obavezno u Sisačko-moslavačkoj, javio se stožer

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

IZ STOŽERA Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije su se oglasili s pojašnjenjem o obvezi nošenja maskica.

Dodaju kako se ne radi o obvezi, već o preporuci.

“Temeljem prethodnog Izvješća u kojem je navedeno kako je obavezno nošenje zaštitnih maski kod svih žitelja naše Županije napominjemo kako se radi o preporuci (ne obavezi) struke jer se virus prenosi kapljičnim putem te na taj način svaki stanovnik će zaštititi sebe ali i druge”, poručuju.

Ranije objavljeno da se moraju nositi maskice

"U razdoblju relaksacije mjera obavezno je nošenje zaštitnih maski kod svih žitelja naše županije. Niti jedna osoba ne može i ne smije zbog obavljanja bilo kojeg posla ući u zgradu županije, grada, općine, policijske uprave, banke, pošte i dr. bez nošenja zaštitne maske i bez prethodne dezinfekcije ruku i mobitela", objavljeno je ranije danas.

Inače, u protekla 24 sata na području Sisačko-moslavačke županije je registrirana jedna nova osoba pozitivna na SARS-CoV-2 virus pa ih je trenutačno 18. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak nalazi se četvero pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.