KORONAVIRUS U SVIJETU

Norveška uvodi obvezno testiranje za sve dolaske

Ilustracija: EPA

SVI putnici po dolasku u Norvešku morat će se testirati na covid-19 u roku od 24 sata od ulaska u zemlju, najavilo je ministarstvo pravosuđa mjeru koja stupa na snagu 2. siječnja.

U svrhu suzbijanja širenja novog soja koronavirusa, koji je prvi put otkriven u Velikoj Britaniji, putnici koji stižu u Norvešku iz svih odredišta morat će se testirati na za to određenim mjestima, a manji granični prijelazi bit će zatvoreni.

"Ako bi se taj soj proširio u Norveškoj, to bi vjerojatno donijelo potpuno zatvaranje stanovništva", rekla je norveška premijerka Erna Solberg.

Norveška je postupila kao i druge europske države i zaustavila je promet iz Velike Britanije 21. prosinca nakon dojava o novom soju koronavirusa koji se širi i do 70 puta brže, prema nekim procjenama. 

Zabrana putovanja trajat će najmanje do 2. siječnja. 

U zadnja dva tjedna kumulativni broj zaraženih covidom-19 na 100.000 stanovnika u Norveškoj je bio 113.6, po čemu je četvrta s najnižim brojem iza Islanda, Grčke i Finske, navodi Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.