Njemačkoj ministrici u Španjolskoj ukraden službeni automobil

NJEMAČKA ministrica zdravlja Ulla Schmidt na udaru je njemačke javnosti jer joj je u španjolskom turističkom mjestu Costa Blanca ukraden službeni Mercedes vrijedan 90.000 eura. Prema priopćenju iz ministričina ureda, lopovi su provalili u hotelsku sobu njenoga vozača, ondje uzeli kjučeve automobila i pobjegli.

Schmidt je u Španjolsku došla avionom na vlastiti trošak, ali je nakon toga, njen vozač morao napraviti 2.400 kilometara do španjolske odrednice kako bi pomogao ministrici u "obavljanju službenih dužnosti", prenosi Deutche welle.

Novac građana za ministričinu ugodu

Njemačka je javnost burno reagirala na ovu vijest. Organizacija za zaštitu interesa poreznih obveznika zatražila je pojašnjenje zbog čega je ministričin službeni auto trebao ići na drugi dio Europe. "Novac poreznih obveznika nikako se ne bi smio koristiti za zadovoljavanje ugode članova vlade", rekli su iz Organizacije.

Glasnogovornica ministrice Schmidt je pojasnila da je ministrica alušbeni auto htjela koristiti za poslovne obaveze poput posjeta Njemcima koji žive u Španjolskoj. Ipak po povratku u domovinu u parlamentu je čekaju mnoga pitanja na koja će morati odgovoriti u vezi s ovim nemilim slučajem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.