Njemački startup planira lansirati električni leteći taksi do 2025.

Screenshot: YouTube/Lilium

STARTUP Lilium, sa sjedištem u Munchenu, predstavio je ovog četvrtka prototip letećeg taksija s pet sjedala. Lilium Jet, koji je ranije ovog mjeseca poduzeo svoj prvi let, dio je leteće taksi službe za koju kompanija tvrdi da će biti "potpuno operativna u raznim gradovima širom svijeta do 2025."

Leteći električni taksi može prijeći 300 kilometara u samo 60 minuta i to s jednim punjenjem, piše CNN. Korisnici će moći naručiti prijevoz putem aplikacije za pametne telefone, a usluga ne bi trebala puno više koštati od vožnje konvencionalnim taksijem.

Ozbiljna konkurencija

"Danas smo napravili jedan ogroman korak prema zračnoj urbanoj mobilnosti", rekao je suosnivač i izvršni direktor Liliuma, Daniel Wiegand. "Naš san je svijet u kojem svatko može letjeti gdje god želi, kad god poželi."

No, u ostvarenju tog sna, njemačka tvrtka morat će moći konkurirati nekim vrlo jakim kompanijama, uključujući i Uber. Uber naime kreće u suradnju s NASA-om kako bi zajedničkim naporima pokrenuli leteću taksi službu do 2023. godine. Tu su i druge velike tvrtke koje rade na letećim automobilima, poput Boeinga ili Rolls Roycea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.