Nezavisna lista mladih iz Vrgorca je nova stranka u Hrvatskoj, Grmoja: Imat će punu potporu Mosta

Foto: Facebook

NEZAVISNA lista mladih, koja je osnovana 18. travnja i upisana u registar političkih stranaka kao 298. stranka na političkoj sceni Hrvatske, u subotu se predstavila na svečanoj skupštini u Vrgorcu.

Nezavisna lista mladih prva je ikad osnovana stranka u Vrgorcu i jedina hrvatska stranka koja ima sjedište u Vrgorcu, a za svog  predsjednika izabrala je Antu Pranića. Za zamjenike predsjednika izabrani su Ivan Franić i Neda Primorac.

Stranka,u koju se na osnivačkoj skupštini upisalo 107 članova, izabrala je devetnaestočlani Glavni odbor, a za tajnicu stranke izabrana je Natalija Jurjević.

Došli svi predstavnici stranaka osim HDZ-ovaca i predstavnika HSP AS

Na svečanoj sjednici stranke prisustvovali su gosti iz ostalih stranaka, dva 'mostovca', Nikola Grmoja i Miro Bulj, te predstavnici nekoliko  nezavisnih lista iz gradova u Dalmaciji. Na  skupštinu NLM-a kao gosti pozvani su predstavnici svih stranaka u Vrgorcu, a odazvali  su svi, osim HDZ-a i HSP AS.

"NLM imat će punu podršku Mosta", poručio je s govornice Nikola Gromoja, koji je u govoru kazao kako mu je jedan dužnosnik HDZ-a rekao da bi 'oni dali sve da imaju jednog poput Pranića, jer ima više inicijativa u jednom danu, nego svi HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici zajedno'. "Ovi momci su naši prijatelji, vjerujem u njihovu pobjedu na slijedećim lokalnim izborima u Vrgorcu", rekao je glasnogovornik Mosta na kraju svog govora čime je 'pobrao' pljesak dvjestotinjak prisutnih na skupštini stranke.

Na kraju skupštine svima koji su došli i koji su dosada glasali za NLM zahvalio se Ante Pranić, predsjednik stranke, koji je najavio dolazak novih i boljih vremena 'u Tinov rodni grad'.

Vodstvo nove stranke zahvalilo se okupljenima putem Facebooka.

"Zahvaljujemo se svim nezavisnim prijateljima iz Dalmacije, simpatizerima i našim sugrađanima koji su prisustvovali prvoj svečanoj skupštini NLM-a.


Kulturom dijaloga pozvali smo sve predstavnike političkih stranka koje djeluju u Vrgorcu. Zahvaljujemo se onima koji su se odazvali našem pozivu.
Prepuna dvorana sve govori.

Vi nam dajete snagu za gradnju bolje budućnosti ovog kraja. Pozitivnom energijom želimo okupiti sve pametne prijedloge i ideje u korist društva postavljanjem javnih ciljeva ispred privatnih. Želimo uvesti red i rad jasno definirajući razliku između laži i istine, pravde i nepravde. To možda i nije naš izborni program, to je prije svega naša ljudska obaveza. Ne želimo dijeliti po nametnutim ideološkim podjelama nego okupljati sve ljude s pogledom na budućnost.

Ljudi su najveći potencijal društva, a znanje je najvrjedniji ljudski resurs. Idemo zajedno graditi bolji grad", objavili su iz Nezavisne liste mladih putem svojih Facebook stranica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.