Nezapamćen interes: Za 16 radnih mjesta u Banovini stiglo 905 molbi!

Foto: FAH

SJEĆATE se kada smo prije koji mjesec najavili da splitski gradonačelnik Ivo Baldasar želi počastiti za posljednju godinu mandata sa 16 novih radnih mjesta u gradskoj administraciji? Evo, natječaj je zaključen, u Banovinu je stiglo čak 905 molbi! Nije se javilo baš tisuću Splićana, jer su neki konkurirali za više radnih mjesta, no mora se priznati, u ovo doba nezaposlenosti posao u gradskoj upravi čini se posebno atraktivan.

Nitko se nije žalio: Krnić jedini već radi

Kako doznajemo od Vesne Alač, pročelnice Službe za zajedničke poslove, najbolji kandidati su odabrani, a u tijeku je žalbeni postupak. Jedini od sviju koji je već počeo raditi jest Denis Krnić, donedavno novinar Slobodne Dalmacije, a nekad davno tajnik Foruma mladih SDP-a u Splitu. Krnić je jedini zadovoljio uvjete natječaja. Za stručnog suradnika za informiranje u Baldasarovom uredu tražena je, naime, viša upravna, upravo ono što Krnić ima, a ostali zainteresirani nemaju. Na njegov odabir nije bilo žalbi te je već započeo sa radom.

Baldasar odlučuje o žalbama

Pročelnica Alač kaže da će žalbeni postupak biti dovršen do konca tjedna nakon čega će i formalno biti zaključen prijem novih zaposlenika Banovine. Kandidate je inače odabiralo povjerenstvo, a o žalbama odlučuje Baldasar.

Alač nam je potvrdila i da je na natječaju prošla djevojka njezinog sina Mira Alača, o kojem smo već pisali da je zaposlen u Vodovodu i kanalizaciji. Djevojka je diplomirana pravnica i ako sve bude u redu trebala bi uskoro početi raditi u Službi za komunalu. Alač je inače i županijska vijećnica SDP-a, a oko zapošljavanja djevojke svog sina nije imala neki poseban komentar.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.