Nevenka Mesić ipak ide u zatvor: Rovinjska humanitarka novac spremala na svoj račun

NEVENKA MESIĆ, utemeljiteljica Rovinjskog sunca, nakon preinake kazne ipak će završiti iza rešetaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Naime, 55-godišnja utemeljiteljica Doma za zlostavljanu djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja prvo je na Županijskom sudu u Puli osuđena na uvjetnu desetomjesečnu zatvorsku kaznu, s četverogodišnjim rokom kušnje, ali će nakon preinake odluke na Vrhovnom sudu ipak završiti u zatvoru.

Vrhovni sud je kaznu Nevenki Mesić iz uvjetne preinačio u bezuvjetnu, a one okolnosti koje joj je Županijski sud ocijenio olaktonima, Vrhovni je imenovao otegotnima i pravomoćnom presudom je proglasio krivom jer je od početka 2003. do 2006. godine zlorabila svoj položaj predsjednice Upravnog vijeća te kupnjom namještaja i kućanskih aparata, koji su završili u njezinim stanovima u Rovinju i Puli, oštetila Rovinjsko sunce za 40-ak tisuća kuna, piše Glas Istre.

Na teret Nevenke Mesić se stavlja da je zlorabila položaj upravo tijekom dvije i pol godine dok je u Rovinjskom suncu vladala nestašica, a štićenici živjeli vrlo skromno. U trenu izricanja pravomoćne presude Nevenka Mesić se nalazila u Tanzaniji gdje se bavi humanitarnim radom, ali je prošloga tjedna, zbog zaraze malarijom, došla na liječenje u Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.