"Netko u Portugalu zna što se dogodilo s Madeleine McCann"

NETKO tko živi u Praiji da Luzu, turističkom nasilju u kojem je nestala Madeleine McCann, zna što se dogodilo toj britanskoj djevojčici, tvrde privatni istražitelji koje su zaposlili roditelji male Maddy. Dva bivša policijska detektiva prvi su put javno progovorili o istrazi u dokumentarcu koji je snimio britanski Channel 4, te kazali kako se odgovori i dalje kriju negdje u Portugalu.

Detektivi kažu kako je u vrijeme nestanka nedaleko od turističkog naselja Praia da Luz viđen muškarac koji je nosio malu djevojčicu, a ostali turisti koji su ljetovali u Portugalu u vrijeme Madeleineinog nestanka tvrde kako su oko apartmana obitelji McCann često viđali "sumnjivog muškarca".

Odgovori se kriju tamo gdje se zločin dogodio

Dokumentarac nazvan "Cutting Edge: Madeleine Was Here", bit će emitiran na drugu godišnjicu njenog nestanka, a prati detektive Davea Edgara i Arthura Cowelyja u njihovim nastojanjima da utvrde što se točno dogodilo tog kobnog dana. "U okolici Praije da Luza postoji netko tko zna što se dogodilo. I to točno na tom području, u radijusu od najviše deset do 15 kilometara. Zbog toga nema smisla voditi istragu u Maroku ili Španjolskoj ili Francuskoj, pa čak ni u Lisabonu. Zločin se dogodio u Praiji da Luz, tamo smo krenuli u istragu i vjerujem da se tamo kriju odgovori", kažu Edgar i Cowley.

U dokumentarcu će javnost po prvi put vidjeti dokumente portugalske policije, njih više od 30.000, čije je prevođenje na engleski koštalo 100.000 funti. Upravo u tim se dokumentima, kažu istražitelji, možda kriju ključni dokazi koji bi mogli rasvijetliti nestanak Maddy McCann. Istražitelji se također nadaju kako će dokumentarac i rekonstrukcija koju je za Channel 4 snimio Gerry McCann podsjetiti potencijalne svjedoke na događaje koje su možda zaboravili.

Otmičar promatrao Maddy dulje od tjedan dana?

"Prema mom iskustvu, ovakvi zločini nikad nisu nasumični. Rijetko će se dogoditi da netko samo u prolazu otme djevojčicu, takve stvari se pomno planiraju. Svjedoci su zbog toga morali vidjeti otmičara u okolici apartmana McCannovih, jer možda ih je promatrao i dulje od tjedan dana", najavio je Edgar dokumentarni film zbog kojeg su se roditelji male Maddy prvi put vratili u apartman 5a u portugalskom Ocean Clubu, gdje su posljednji put vidjeli svoju kćer.

J.C.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.