U nesreći na A1 poginuo muškarac, autocesta zatvorena od Maslenice do Sv. Roka

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U TUNELU Ledenik na autocesti A1 došlo je do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba. Do nesreće je došlo oko 11:10, a HAC javlja da su se sudarila dva vozila, kombi i teretno vozilo. 

Za sav promet zatvorena je dionica od čvora Rovanjska do čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba, a promet je preusmjeren na obilazni pravac: čvor Rovanjska (A1) – D54 – D27 – D50 – čvor Sveti Rok (A1). Sve žurne službe su na lokaciji čineći sve da se promet ponovno uspostavi.

"Na žalost zbog čestih prometnih nesreća ponovno apeliramo na sve korisnike da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, stoga se odgovornom vožnjom jedino može stići sigurno do cilja", poručuju iz HAC-a.

Nesreća u Ledeniku 2006. godine

U istom se tunelu 2006. godine dogodila teška nesreća u kojoj su poginule četiri osobe, a još ih je sedam bilo ozlijeđeno. Nesreću je skrivio vozač kamiona koji je u tunelu naletio na kolonu automobila, a pri udaru su neka vozila bila smrskana između dva tegljača.

Kamion se u kolonu vozila zabio brzinom od najmanje 100 kilometara na sat, a očevidcu su tada rekli da je hitnoj pomoći trebalo čak 50 minuta da dođe na mjesto događaja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.