Nastavlja se akcija pražnjenja grčkog izbjegličkog logora Idomenija

Foto: FAH

U GRČKOM izbjegličkom logoru Idomeniju broj migranata i dalje se smanjuje dok grčke vlasti organizirano premještaju migrante u druge logore u toj zemlji.

Više od 2600 migranata autobusima je odvezeno iz logora u protekla dva dana, objavila je državna televizijska mreža ERT, koja je jedini medij kojemu je dopušten pristup mjestu događaja.

Logor je smješten pored ograde koja označava granicu s Makedonijom i oko kilometar zapadno od autoceste Atena-Skoplje.

Očekuje se da će evakuacija migranata iz Idomenija trajati nekoliko dana.

Dosad nije bilo upotrebe sile

Policija tijekom akcije nije primijenila silu, međutim među 6000 ljudi koji su ostali u logoru možda je i "tvrdokorna skupina" koja bi mogla odbiti otići, prenosi internetski portal in.gr.

Radi se o skupini u kojoj većinu čine mladi Sjevernoafrikanci, koji su blokirali željezničku prugu što prolazi kroz logor u nekoliko prigoda u zadnja tri mjeseca.

Logor Idomeni postavio je UNHCR u rujnu, na vrhuncu migracijskog priljeva kako bi pomogao ljudima koji su nastojali balkanskom rutom dospjeti do bogatijih europskih zemalja.

Nakon što su balkanske države počele ograničavati priljev izbjeglica, broj izbjeglica narastao je u ožujku na 12.000 ljudi, kad je granica potpuno zatvorena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.