INDEX DOZNAJE Nakon vile u Zagrebu, bračni par Jakovina kupio i stan u centru Slavonskog Broda

Ilustracija: Index (FaH, Google street view)

BIVŠI ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nije se zaustavio samo na kupnji trošne vile u Zagrebu za 1,6 milijuna kuna, već je ovog ljeta kupio još jednu nekretninu. Riječ je o stanu  u središtu Slavonskog Broda na Trgu pobjede. Prema podacima iz zemljišnika, stan je kupljen u kolovozu ove godine. 
 
Jakovina novinaru zaprijetio tužbom
 
Krajem listopada Jakovine su podigle kredit od 250 tisuća kuna kod Privredne banke Zagreb, a prije tjedan vidljivo je založno pravo banke na taj novokupljeni stan. Prema imovinskoj kartici od veljače ove godine to je Jakovini drugi kredit s obzirom da ima stambeni kredit iz 2006. godine koji otplaćuje do 2026. godine. 
 
Jakovina nije htio odgovarati na novinarska pitanja, a na naš upit da se kratko čujemo za izjavu odgovorio je SMS porukom: "Da, ali osobno. Da Vam mogu uručiti sudsku tužbu".  

 
Još nisu prodali vilu, a već kupili stan
 
Naglasimo kako su Jakovine u siječnju 2015. godine kupile trošnu vilu u Zagrebu vrijednu 1,6 milijuna kuna, koju danas prodaju za 2,5 milijuna kuna. Tihomir je sa svojom suprugom Sandrom Petrović Jakovina namjeravao obnoviti vilu, no kako su nam rekli njihovi planovi su se promijenili te ne misle više živjeti u Zagrebu. 
 
 
U svibnju 2014. godine Jakovina je  prijavio Povjerenstvu za ispitivanje sukoba interesa oko milijun kuna svoje i suprugine ušteđevine, no u veljači ove godine prijavio je da ušteđevine više nema.
Jakovina se povukao iz izborne utrke
 
Podsjetimo kako je Jakovina bio jedan od političara koji je aktivirao pravo na primanje dužnosničke plaće još godinu dana po prestanku mandata. Jakovina se povukao ovog ljeta iz izborne kampanje, nakon niza afera te danas nije ni zastupnik u Saboru.  
 
"U ovom trenutku izložen sam napadima koji se koriste da se dovede u pitanje ne samo moj integritet, već i vjerodostojnost politike stranke koje sam član, SDP-a", rekao je Jakovina objašnjavajući razloge zašto se povukao s liste Narodne koalicije za petu izbornu jedinicu. Iz samo SDP-a nisu previše komentirali Jakovinino odstupanje. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.