Nakon pisanja Indexa, u saboru ipak održali minutu šutnje za generala Stipetića

Foto: Hina

SABOR je, nakon pisanja Indexa o sramotnom neodržavanju minute šutnje za preminulog generala Petra Stipetića, danas ipak održao minutu šutnje.

"Pozivam Vas da odamo počast bivšem načelniku Glavnog stožera, jednom od heroja Domovinskog rata, stožernom generalu Petru Stipetiću, pozvao je zastupnike predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Za ratnog zločinca su imali minutu šutnje, a za generala heroja je nisu planirali

Podsjetimo, na dan smrti bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, stožernog generala Petra Stipetića, iz saborske službe za Index su potvrdili da nije planirana minuta šutnje za Stipetića te da je minuta šutnje održana na zajedničkoj sjednici odbora za vanjske poslove i obranu.

Štetu su pokušali umanjiti i ističući da je Jandroković dva puta izrazio sućut obitelji generala Stipetića, jednom u brzojavu, a drugi put u saboru.

Sada su se ipak sjetili održati minutu šutnje i za heroja Stipetića, nakon što smo upozorili da su za pravomoćno osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka održali minutu šutnje, dok je za Stipetića nisu planirali.

Petar Stipetić je preminuo u srijedu, 14. ožujka, u Zagrebu u 81. godini života.

Komemoracija preminulom generalu Stipetiću održat će se u utorak, 20. ožujka u Ministarstvu obrane, a posljednji ispraćaj bit će također u utorak na Gradskom groblju Mirogoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.