Najmanje šest mrtvih u rušenju mosta na Floridi: "Ne vjerujemo da ima još preživjelih"

Screenshot: YouTube
 
NAJMANJE šest osoba poginulo je u urušavanju novog pješačkog mosta nad autocestom u blizini Miamija, objavila je u petak policija tog američkog grada.
 
Nakon cjelonoćne akcije spašavanja, glasnogovornik policije Alvaro Zabaleta izjavio je kako službenici ne vjeruju da će pronaći još preživjelih. Zabaleta je na konferenciji za novinare rekao da se operacija spašavanja pretvorila u potragu za tijelima.
 
 
>>U Miamiju se srušio nedavno izgrađeni pješački most, ima dosta mrtvih, spasitelji traže preživjele
 
>>Našli četvero mrtvih ispod ruševina pješačkog mosta na Floridi, u zgnječenim autima tražili preživjele
 
Tvrtke koje su gradile most optužene za nemar
 
Most od 950 tona, dovršen u subotu, koji još nije otvoren za javnost, trebao je biti pušten u promet 2019. za povezivanje međunarodnog sveučilišta Floride sa studentskim domovima u obližnjem gradiću Sweetwateru, s druge strane autoceste. Most je sagrađen kako bi se povećala sigurnost u ovom području nakon što je jedan student poginuo dok je prelazio cestu.
 
Najmanje osam automobila, po vatrogascima, prikliješteno je u četvrtak u urušavanju na urbanoj autocesti sa šest traka.
 
CBS News objavio je da su dvije tvrtke koje su gradile most optužene za nemar u radu. Guverner Floride Rick Scott najavio je istragu te poručio da će krivci za rušenje mosta odgovarati. Most je sagrađen tehnikom ubrzanje gradnje, kojom je izgrađeno još nekoliko mostova u SAD-u, javlja CBS, ali trenutno nema naznaka povezanosti metode gradnje i rušenja.
  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.