Muškarca u Africi u zoološkom vrtu rastrgao bijeli lav. Pokušao ukrasti mladunce?

Foto: EPA

VLASTI u Gani provode istragu nakon što je lav nasmrt rastrgao muškarca koji se popeo u nastambu zoološkog vrta u glavnom gradu Akri (Accra).

Muškarac je preminuo u nedjelju zbog posljedica ozljeda, kažu dužnosnici. Njegovo tijelo je izvučeno iz zoološkog vrta i prebačeno u lokalnu mrtvačnicu, piše BBC.

Vlasti za zaštitu divljih životinja sumnjaju da je muškarac možda planirao ukrasti dva rijetka mladunca bijelog lava koji su postali velika atrakcija nakon njihova rođenja prošlog studenog.

Popeo se preko dvije ograde

Zoološki vrt u Akri privremeno je zatvoren za javnost nakon incidenta. Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila motiv napadača i okolnosti napada. Za vrijeme napada, u nastambi su se nalazili lav, lavica i njihova dva mladunca.

"Lavovi s mladima mogu osjetiti da ih želite oteti ako im priđete previše blizu. Molimo javnost da odustane od ovakvih aktivnosti“, rekao je novinarima Benito Owusu Bio, zamjenik ministra za prirodne resurse.

Muškarac se, kako bi ušao u nastambu za lavove, prvo popeo preko ograde visoke tri metra, a zatim preko druge od šest metara.

Mladunci, rođeni nakon parenja mužjaka i ženke s recesivnim osobinama koje se nazivaju leucizam, bili su velika atrakcija za posjetitelje u zoološkom vrtu. U divljini postoji samo desetak bijelih lavova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.