MUP objavio tko se potukao u Samoboru i kako su došli do policijskih uniformi

Screenshot: Index

DRUŠTVENIM mrežama jučer se proširila snimka koja prikazuje tučnjavu više mladića ispred pekarnice u Samoboru.

Na snimci se vide i mladići odjeveni u policijske uniforme. Upravo se zbog toga snimka munjevito proširila društvenim mrežama, ali ubrzo se ispostavilo da se ne radi o pravim policajcima, već o zamaskiranim mladićima.

O incidentu se danas oglasila i zagrebačka policija, koja je potvrdila da u tučnjavi nisu sudjelovali policajci.

"Slijedom saznanja da je na društvenim mrežama javno objavljen video materijal na kojem je vidljivo narušavanje javnog reda u smislu tjelesnog sukoba skupine mladića, a od kojih su dvojica djelomično odjevena u policijsku odoru, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke utvrđuju sve relevantne činjenice oko navedenog događaja."

Uzeo očevu uniformu

"Do sada prikupljenim obavijestima utvrđeno je da se događaj dogodio jučer, 3. ožujka, između 1 i 2 sata ujutro u Samoboru u Ulici Ljudevita Gaja te da sudionici sukoba nisu policijski službenici, iako je jedan od njih, 23-godišnjak, dio policijske odore bez znanja člana obitelji koji je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, uzeo s namjerom da ju iskoristi za sebe i 24-godišnjaka kako bi sudjelovali na fašniku.

U sukobu su s jedne strane sudjelovali navedeni 23-godišnjak i 24-godišnjak te dvojica 23-godišnjaka i 23-godišnjakinja, a na drugoj isto tako pet osoba (20, 20, 19, 19, 18). Te su se dvije grupe srele na ulici, međusobno si počeli dobacivati, da bi se potom verbalno sukobili, a potom i fizički. U tom sukobu sudjelovali su, s jedne strane trojica mladića (dva mladića maskirana u policajce i njihov 23-godišnji prijatelj) i s druge strane četvorica (dvojicom 20-godišnjaka, 18-godišnjakom i 19-godišnjakom).

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeni su elementi prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za sve osim 19-godišnjaka iz druge grupe, koji je počinio prekršaj iz čl. 6. istog Zakona, s obzirom da je u samom sukobu iskazao upornost i bezobzirnost."

Prijete im dvije prijave

"Dvojica mladića koji su u tom događaju koristili dijelove policijske odore ujedno su počinili prekršaj iz čl. 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji između ostalog propisuje kaznu i zbog neovlaštenog nošenja znakova službene osobe.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke nastavljaju daljnji rad s ciljem utvrđivanja svih okolnosti neovlaštenog korištenja službene odore", priopćila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.