MUP napokon priznao da je mala Sirijka nestala u Hrvatskoj

Foto: Twitter, Nestali.hr

VEĆ dva tjedna traje potraga za malom Allsom Ghazi, petogodišnjom sirijskom djevojčicom koja je prilikom nezakonitog protjerivanja iz Hrvatske razdvojena od svog oca.

Podsjetimo, iz policije su u početku tvrdili da su "iznesene koordinate o mjestu na kojem se navodni događaj dogodio lažne".

“Nakon javne objave podataka i medijskih upita policijski su službenici pristupili provjeri iznijetih navoda, te u dosadašnjem postupanju utvrdili kako su iznijete koordinate o mjestu na kojem se navodno događaj dogodio lažne, odnosno ne potvrđuju navod o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac”, rekli su prije par dana iz PU ličko-senjske.

>> Otac nestale sirijske djevojčice zatražio azil u Hrvatskoj

Podaci o djevojčici objavljeni su na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO).

Visoka 120 centimetara, ima kestenjastu kosu i oči

Djevojčica je visoka 120 centimetara, ima kestenjastu i kovrčavu kosu i kestenjaste oči. Slabije je tjelesne građe.

U trenutku nestanka bila je odjevena u šarenu jaknu i plave traperice, a na nogama je nosila tenisice.

Kako piše u osobnom opisu djevojčice, njezin osobit tjelesni znak je "madež veličine kovanice od 2 kune na desnoj natkoljenici".

Nakon dva dana hodanja stali su kupiti hranu

Allsin otac tvrdi da su on i kćerkica zajedno s još jednom obitelji izbjeglica iz Iraka ušli u Hrvatsku. Nakon dvodnevnog hodanja bili su gladni i iznemogli. Allsa je čekala s drugom obitelji, a njezin otac ušao je u trgovinu kupiti hranu i vodu.

Policajci su ga zaustavili, strpali u automobil i odvezli natrag u BiH, ignorirajući njegove molbe da se vrate i pronađu malenu Allsu. Pritom su mu, tvrdi, kao i mnogima prije njega uzeli novac i razbili mobitel. Uništeni mobitel bio je i jedini način da ponovno stupi u kontakt s obitelji s kojom bi se i dalje mogla nalaziti njegova kći.

"Ako itko ima informacije o njenom kretanju, molimo vas da nam se javite. Posebno je zabrinjavajuće što je Allsa već drugo malo dijete u samo nekoliko dana za koje znamo da je prilikom intervencije hrvatskih policajaca razdvojeno od svoje obitelji", poručuju iz udruge Are You Syrious.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.