"Monstrum s Grbavice" bit će isporučen BiH

VESELIN VLAHOVIĆ BATKO, pripadnik vojske Republike Srpske koji je osumnjičen za desetke ubojstava u sarajevskim naseljima Grbavica i Vraca od 1992. do 1995. godine, bit će isporučen Bosni i Hercegovini, odlučila je Vlada Španjolske. Batko, poznatiji kao monstrum s Grbavice, uhićen je u ožujku 2010. na osnovi međunarodne tjeralice u mjestu Alicanteu u Španjolskoj.

Dio vojne jedinice koju je Batko tih godina vodio u Sarajevu bio je poznat pod imenom Bijeli anđeli. Prema izjavama preživjelih, Vlahović je počinio ili je sudjelovao u ubojstvima preko stotinu žena i djece te silovanjima i mučenjima u sarajevskim naseljima Grbavica i Vraca.

Povodom odluke Vlade Kraljevine Španjolske da vlastima BiH isporuči Veselina Vlahovića Batka, Željko Komšić uputio je izraze zahvalnosti Vladi Kraljevine Španjolske i premijeru Joséu Luisu Rodríguezeu Zapateru, piše sarajevo-x.com.

Vlahović je rođen 1969. u Podgorici. U Srbiji je pravomoćno osuđen na Okružnom sudu u Novom Sadu za ubojstvo počinjeno 2001. godine, a u Crnoj Gori je 18. lipnja 2001. pobjegao iz zatvora u Spužu gdje je izdržavao kaznu od 3,5 godina zbog nasilja i razbojništva. Zbog toga ga traže i vlasti Crne Gore.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.