Mladom Kinezu u dušniku dva mjeseca živjela desetcentimetarska pijavica

KINESKI tinejdžer koji je dva mjeseca bolovao te se nije se oporavljao, u grlu je pronađen zastrašujući "podstanar", javlja novozelandski 3news.

Nakon što je 16-godišnji Tao Jiayuan primljen u bolnicu, u koju su ga doveli roditelji zabrinuti jer je mladić imao poteškoće s disanjem, a prije toga dva je mjeseca imao povišenu temperaturu, oslabio je, promukao mu je glas te je smršavio, liječnici su otkrili kako u njegovom dušniku živi pijavica duga deset centimetara.

Doktori su prošli tjedan izvršili operativni zahvat tijekom kojeg je iz Taove dišne cijevi uklonjena pijavica. Čini se kako je anestetik nije nimalo djelovao na krvopiju koja je nakon zahvata nastavila puzati po bijelom papiru.

Liječnik Chen Bing, koji je bio voditelj operacije, rekao je da, iako je ovaj slučaj vrlo ekstreman, uvijek postoji mogućnost da pijavica pronađe svoj put i zavuče se u ljudsko tijelo. Pijavice mogu preživjeti u nosnoj šupljini ili grlu.

One inače žive u potocima, jezerima ili rižinim poljima, odnosno okolišu u kojem ima svježe vode, a Taov otac Chuanhua rekao je kako se čini da je Tao popio vodu iz potoka dok je radio na polju i tako krvopiju unio u svoje tijelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.