Mladić u Sisku imao 80 lažnih novčanica od 50 eura, krivotvorio i vozačku

Ilustracija: Sime Zelic/PIXSELL

U pritvoru sisačko-moslavačke policije završio je 28-godišnjak osumnjičen da je posjedovao 80 lažnih novčanica od 50 eura i ilegalno nabavio vozačku dozvolu, a s njim su prijavljena i dvojica mladića kod kojih je završila jedna njegova krivotvorena 'pedesetica'.

Sisačko-moslavačka policija je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 28, 26 i 24 godine zbog krivotvorenja novca i isprava.

Utvrdili su da je 28-godišnjak od početka siječnja do 8. ožujka ove godine na području Siska i Petrinje pribavio i posjedovao lažni novac s "ciljem stavljanja u optjecaj kao pravog", i to 80 novčanica od 50 eura.

Plaćali novčanicom za koju su znali da je lažna

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnjak krivotvorenom novčanicom 24-godišnjaku platio uslugu prijevoza, dok je on tu istu novčanicu dao 26-godišnjaku koji ju je dalje stavio u optjecaj iako su obojica znala da je novčanica krivotvorena.

Također je utvrđeno da je 28-godišnjak nabavio vozačku dozvolu iako nije položio vozački ispit, kažu u policiji.

Osumnjičeni 28-godišnjak je zbog krivotvorenja novca i isprave uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok protiv 26-godišnjaka i 24-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela krivotvorenje novca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.