Mladić u Podravini zapalio imanje koje su kupili Romi

Ilustracija: Screenshot Google Maps

MLADIĆ iz Podravskih Sesveta u četvrtak je oko 20.40 zapalio štagalj na susjednom imanju u Ulici braće Radić na kojem trenutno nitko ne živi, a razlog njegova sumanutog postupka je, kako javlja Podravski.hr, činjenica da je to imanje kupila romska obitelj iz Đurđevca.

Brzom intervencijom vatrogasaca iz Podravskih Sesveta i Đurđevca požar je ugašen. Materijalna šteta procijenjena je na 5000 kuna, dok je mladić star 27 godina uhićen.

Obitelj 27-godišnjaka odbila je komentirati njegov postupak, a susjedi su nam potvrdili da je moguće doseljavanje Roma razlog zbog kojeg je “vužgao” susjedno imanje.

Imanje nedavno kupili Romi

"To imanje je nedavno prodano, a kupili su ga Romi. Nekima je to očito zasmetalo, a glavni u pobuni bio je upravo taj 27-godišnjak koji je rekao da će zapaliti kuću. U četvrtak je štagalj polio benzinom i zapalio ga, a čak je u tom svom sumanutom pohodu govorio da će to činiti i dalje jer ne želi Rome za susjede", ispričali su nam Sesvečani koji žive u Ulici braće Radić.

Vlasnike zapaljenog imanja šokirao je postupak 27-godišnjaka pa sad razmišljaju da od bivše vlasnice zatraže povrat novca i otkažu dogovorenu kupnju.

"Ako njemu smeta to što smo Romi, mogao je odmah, kad smo došli razgledati imanje, popričati s nama i reći to i mi ne bismo kupili kuću. Sad smo u strahu da će on ponovno učiniti takvo nešto, a imamo četvero male djece i u strahu smo za našu sigurnost. Zbog toga smo od bivše vlasnice zatražili da se sastanemo na imanju zajedno sa susjedima i vidimo ima li smisla da se doselimo tamo", kažu vlasnici imanja za Podravski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.