Mladić iz Varaždina dao prijateljici svoje tablete. Malo kasnije nađena je mrtva

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DALIBOR iz Varaždina optužen je za smrt prijateljice Magdalene koja se u njegovoj podstanarskoj sobi u Varaždinu predozirala tabletama heptanon koje su na popisu tvari koje sadrže drogu. Tereti ga se za teško kazneno djelo protiv zdravlja i života, javlja Podravski

Optužnicu je ovih dana potvrdio Županijski sud i Daliboru bi suđenje trebalo početi uskoro. No problem je što ovog časa nitko ne zna kako doći do njega. On, naime, ima izrečenu mjeru obveze redovitog javljanja policijskoj postaji u Varaždinu svakog drugog ponedjeljka, ali od lani to ne čini. Policiji je trenutačno nepoznata adresa njegova boravka.

Nedvojbeno umrla u vremenu kad je bila u mladićevoj podstanarskoj sobi

"Iz provedenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je okrivljenik tijekom večeri i noći s 18. na 19. kolovoza 2014. u svojoj podstanarskoj sobi u kući u Varaždinu, nakon što je prethodno došao u posjed tableta Heptanon, koje kao djelatnu tvar sadrže metadon koji se nalazi na popisu droga, dao tablete Magdaleni znajući da će ih ona konzumirati i dopustio da to učini u njegovoj podstanarskoj sobi, a uslijed konzumacije letalne doze je nakon nekoliko sati preminula", navodi se u rješenju Županijskog suda.

Dalibor se, piše Podravski, u to vrijeme liječio od ovisnosti i bio je na metadonskoj terapiji te je legalno dobivao heptanon. Ustanovljeno je i kako je tablete podignuo nekoliko dana prije tragičnog događaja.

Tužitelji ističu kako je "temeljem više provedenih medicinskih i toksikoloških vještačenja nedvojbeno utvrđeno da je oštećena umrla uslijed prevelike doze metadona, a da je vrijeme smrti nedvojbeno u periodu kad je boravila u podstanarskoj sobi s okrivljenikom". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.