Mladi Kinez pretučen zbog ovisnosti o internetu

KINESKI tinejdžer u teškom je stanju nakon što je nekoliko puta pretučen u kampu za odvikavanje od ovisnosti o internetu. Četrnaestogodišnjeg Pu Lianga su neprestance tukli ravnatelj kampa i drugi studenti u kampu, prenosi BBC. Samo nekoliko tjedana ranije, također u Kini, u kampu ovakvog vojničkog tipa zbog ozljeda zadobivenih nakon brutalne tučnjave preminuo je petnaestogodišnjak.

Majka pretučenog dječaka rekla je medijima kako je sina poslala u kamp u grad Chengdu u pokrajini Sečuan jer je provodio previše vremena igrajući računalne igrice. "Psihičko je kažnjavanje efektivan način edukacije djece sve dok je pod kontrolom", smatra Wu Yongjing direktor kampa za liječenje internetske ovisnosti. Majka dječaka rekla je kako je vodstvo kampa tvrdilo da može izliječiti "problem" za oko 700 eura. "Za tu smo svotu dobili pretučenog sina koji ima problema s bubrezima i teškim bolovima u prsima", rekla je potresena majka.

Rigorozne psihološke vježbe

Nakon ovog incidenta kamp je zatvoren, a ravnatelj uhićen. Wu Yongjing, čovjek koji je postavio ovakav vojnički tip kampa, priznao je da mladi ponekad budu pretučeni. Djeca su u kampovima podvrgnuta rigoroznim psihološkim vježbama kroz koje ih se uči da nauče cijeniti prošla vremena. 

Cjelokupni tretman liječenja ovisnosti o internetu izazvao je mnoge kontroverze u Kini. Tao Ran, stručnjak u kineskoj vojnoj bolnici, napominje kako mnogi od vođa i trenera takvih kampova nisu obučeni na pravilan način, te ne bi smjeli "liječiti te mlade ljude". "Samo liječnici i bolničko osoblje s pravim kvalifikacijama mogu osigurati tretman takvoj djeci", rekao je Ran. Kina ima više od 300 milijuna korisnika interneta, što je svrstava na svjetski vrh.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.