Ministarstvo sastavlja povjerenstvo koje će odlučivati o reformi gimnazijskih programa

MINISTARSTVO znanosti, obrazovanja i sporta je izvijestilo da je u tijeku sastavljanje radne skupine koja će predložiti reformu gimnazijskih programa u Hrvatskoj.

"Radnu skupinu činit će dvadesetak najuspješnijih ravnatelja i profesora svih tipova gimnazija u Hrvatskoj, koji su do sada pokazali uspješnost i kvalitetu u obavljanju svojih ravnateljskih dužnosti u gimnazijama, kao i sposobnost prepoznavanja prednosti i nedostataka gimnazijskih programa. Pored nastavnika u radnu skupinu biti će uključeni i profesori visokih učilišta kao i stručnjaci iz relevantnih znanstvenih instituta", navodi se u priopćenju Ministarstva.

"Obavještavamo javnost kako će Ljilja Vokić, ravnateljica zagrebačke VII. gimnazije biti najvjerojatnije jedna od članica radne skupine na spomenutom projektu. Popis imena ostalih članova radne skupine, koji će sudjelovati u razvoju projekta reforme gimnazijskog programa, bit će dostupan nakon donošenja konačne odluke o sastavu radne skupine za navedeni projekt. Smanjenje broja obvezatnih i proširenje plate izbornih predmeta u gimnazijama, koje će ovaj projekt predložiti, pridonijet će većoj kvaliteti gimnazijskih programa, a školstvo približiti europskim standardima i trendovima", dodaje se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.