Milanović: Dodik je operetni lik

Foto: Pixsell/Miroslav Lelas

PREDSJEDNIK Zoran Milanović sastao se danas u Zagrebu s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisom Bećirovićem. Bošnjački član predsjedništva BiH Denis Bećirović u posjetu je Hrvatskoj. Sastao se s predsjednikom Zoranom Milanovićem, a poslije ide i na sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Nakon bilateralnog sastanka člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Republike Hrvatske s izaslanstvima uslijedile su izjave medijima.

"Zadovoljstvo mi je što nakon duže stanke imamo razgovore na najvišoj razini. Razgovori su bili u interesu RH jer ja predstavljam RH, a interes RH je da BiH bude prostorne stabilnosti i da BiH bude članica EU. Dajem posebnu podršku cjelovitosti BiH", rekao je Milanović.

"Vrijeme je da relaksiramo i unaprijedimo naše odnose i da gradimo mostove prijateljstva", rekao je Bećirović pa dodao: "Mi dobro surađujemo."

"Ja nemam jednu priču u SAD-u, a drugu negdje drugdje… Svuda pričam isto. Govorili smo o rješavanju otvorenih pitanja naše dvije države", rekao je Bećirović.

"Dodik je sigurnosna prijetnja, on mora biti zaustavljen

Dodika je nazvao sigurnosnom prijetnjom. "On je sigurnosna prijetnja, on mora biti zaustavljen u svojoj politici, vrijeme je da to shvate svi", kazao je i dodao kako vjeruje da slijede bolji dani u suradnji Hrvatske i BiH.

Uslijedila su pitanja novinara. Prvo je pitanje bilo o plinovodu.

"Nemam problem da podržim sve razvojne projekte, a neki moraju shvatiti da je u njihovom interesu da reguliramo na prihvatljiv način i na način kako traži EU od nas. Postoje jasne direktive o tome. Trebamo razgovarati o tome. Politika ucjena nije politika koja može donijeti dobro", rekao je Bećirović.

"Dodik je operetni lik"

"Pitali ste za Dodika. Tko da bude sugovornik ako ne netko tko je legitimno izabran. Da Bećirovića ne poznam, i formalno bih ga tretirao kao nekoga tko ga je izabrao. To što sve Dodik priča i to što on priča… Operetni lik… Da bi netko bio prijetnja, potrebno je da ima novac. Ali tema je otvorena za razgovor", rekao je Milanović, a prenosi N1.

"Neki dan je s njim dogovor bio jedan, a onda je ispalo drugo, ali to nije bila prijetnja, to je bila neodgovornost. On je sugovornik. Pa gdje da ga tražim? U Moldovi? Pa tamo nema Srba. On je sugovornik", kazao je Milanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.