Mijo Kovčo: Zagorec mi je rekao da je Petrač naručio Sliškovo ubojstvo



"VLADIMIR ZAGOREC mi je rekao da je Hrvoje Petrač naručio ubojstvo Vjeke Sliška", kazao je u svom iskazu na Županijskom sudu u Zagrebu Mijo Kovčo, Sliškov šurjak. Ispričao je kako se s bivšim generalom našao u Beču, u čemu je posredovao Mario Perić, inspektor u PU splitsko-dalmatinskoj koji je rođak Zagorčeve supruge.

"Ubojstvo Sliška pripremano je na visokoj razini. U njemu su sudjelovali mnogi ljudi, uključujući i ljude iz policije", kazao je Kovčo, koji je već ranije svjedočio u suđenju protiv Marka Nikolića, kojeg se tereti za Sliškovo ubojstvo. Protiv Nikolića, kojem se sudi u odsustvu, su na nižim razinama već donesene dvije presude. Prvi put je osuđen na 30 godina zatvora, drugi put je oslobođen. Vrhovni sud je oba puta odbacio presude.

"Petrača i Cappiaua susreo sam na Sljemenu"

Kovčo je ustvrdio kako je jednom prilikom i osobno vidio Petrača u društvu Jamesa Cappiaua , Sliškovog atentatora koji je i sam stradao od metka. Cappiaua je ubio Ivica Bertić, nakon što je ovaj počinio atentat na Sliška. Kovčo tvrdi da je nedugo prije Sliškovog ubojstva na Sljemenu susreo Petrača i Cappiaua.

"Supruga i ja smo se penjali prema Puntijarki, a njih dvojica su nam išli u susret. Kad su prošli kraj nas okrenuo sam se za njima, ali okrenuo se i Petrač. Prepoznali smo se", tvrdi Kovčo. Cappiaua tada, kaže, nije poznavao, ali vrlo brzo je saznao o kome se radi. Sutkinja Sanja Mazalin pitala ga je zbog čega taj detalj nije do sada spomenuo. "Pritisak cijele te bande bio je ogroman, željeli su me ubiti. A i neke se stvari zaborave", kaže Kovčo.

"Željko Golub je hijena koja se pravi gospodinom"

Kao dio "klana" koji je ubio Sliška, Kovčo je osim Petrača prozvao i Nikicu Jelavića, Zorana Pripuza, Zorana Petrovića Ivicu, Miljenka Žaju Krojfa... Žestoko se u svom svjedočenju okomio na boksačkog menadžera Željka Goluba.

"Goluba osobno poznajem. To je podmukla hijena koja se pravi gospodinom. Po gradu šeta kao kauboj, a policija mu je dala dozvolu za nošenje oružja", kaže Kovčo, koji tvrdi da su Nikolić i Golub zajedno posjetili Cappiaua u Nizozemskoj i tamo dogovorili ubojstvo Vjeke Sliška. "To sam doznao od osobe bliske Golubu koja želi ostati anonimna", kaže Kovčo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.