Michele Bachmann odustaje od kandidature za predsjednicu SAD-a



MICHELE BACHMANN navodno je odustala od utrke za republikansku nominaciju na američkim predsjedničkim izborima. Ovu informaciju objavio je National Journal na svojim internetskim stranicama, pozivajući se na anonimni izvor.

Bachmann je sinoć "tankirala" na predizboru u Iowi, gdje je bila šesta sa tek pet posto glasova. Mnogi su očekivali da će odmah nakon tog rezultata priznati poraz i povući se iz utrke. Međutim, iz stožera favoritkinje najradikalnijeg krila Tea Partyja poručeno je da će ići do kraja.

No, čini se da je prva reakcija bila samo predstava za javnost. National Journal tvrdi da je od visokog dužnosnika u Republikanskoj stranci dobio informaciju da će Bachmann narednih dana najaviti povlačenje iz utrke. "Shvatila je da više ne može ništa napraviti", tvrdi anonimni izvor.

Washington Post javlja da je Bachmann povlačenje iz kampanje najavila i sama, u razgovoru s biračima nakon jutarnjih press konferencija u Iowi. "Sinoć su građani Iowe rekli što žele i to vrlo jasno. Odlučila sam se povući", kaže Bachmann.

Iz utrke bi se mogao povući i guverner Teksasa Rick Perry, koji je u Iowi bio peti s 10 poto glasova. Nakon lošeg rezultata u Iowi, Perry se vratio kući u Teksas kako bi razmislio o svojoj kandidaturi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.