Mesić predstavio knjigu o sebi: Buka oko Josipovićeva govora je nepotrebna

BIVŠI predsjednik Stjepan Mesić danas se osvrnuo na Josipovićev povijesni govor u Sarajevu te je kazao da je taj istup bio u funkciji relaksacije odnosa u regiji.

Nakon predstavljanja knjige o njegovom boravku na Pantovčaku, Mesić je kazao i da je oko govora stvorena prevelika i nepotrebna buka. Smatra kako se Josipović ispričao za sve žrtve koje su nekome nanesene te da to ne treba previše politizirati, nego se treba okrenuti problemima koje danas ima naše društvo, a povijest ostaviti povjesničarima, piše Večernji list.

Ne ljuti se na Jadranku Kosor

Tvrdi i kako nije ljut što ga premijerka Jadranka Kosor nije pozvala na jučerašnji sastanak s premijerima iz 90-ih godina, a ironično je primijetio da je na tom susretu Mate Granić bio statist, jer nikada nije bio na čelu Vlade.

Da je bio na tom sastanku, pokušao bi drugima objasniti da je govor bio u funkciji poboljšanja odnosa u regiji. "Ne smijemo robovati povijesti i prepustimo je da o njoj govore povjesničari. Politika i državnici moraju rješavati današnje gospodarske probleme", kazao je Mesić. O Mesiću je knjigu napisao novinar Boris Pavelić i naslovio ju je "10 boljih godina". Na predstavljanju knjige bio je i Ivo Josipović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.