Mesar zagrebačkog SC-a ostavio bombu u autu kolege. SC: Dobit će otkaz

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Težak incident dogodio se u zagrebačkom Studentskom centru prije tjedan dana.

Mesar SC-a, kako je potvrđeno Indexu, stavio je ručnu bombu u automobil šefa skladišta prehrane. 

Sve se dogodilo 3. listopada u Savskoj 25, sjedištu zagrebačkog SC-a. 31-godišnji šef skladišta prehrane K.B. policiji je prijavio da je ručnu bombu pronašao u autu nakon dolaska s posla. Policija je utvrdila da je osumnjičeni 43-godišnjak G.K. bombu u autu ostavio bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela prema 31-godišnjaku.

Šef skladišta je dao ključeve svog osobnog automobila krapinskih registracija 43-godišnjaku koji je potom tamo odložio bombu. Eksplozivnu napravu policijski su službenici izuzeli i sigurno pohranili. Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te će kaznenu prijavu podnijeti nadležnom državnom odvjetništvu.

SC: Nije ubacio bombu kolegi u auto, nego ju je ostavio u vrećici. Pokrećemo proceduru za otkaz

Sve Indexu potvrđuju iz SC-a. 

"Točno je kako se između dva radnika SC-a Zagreb dogodio incident koji je jedan od dvojice radnika SC-a Zagreb prijavio na policiju. Od policije za sada nemamo povratne informacije. Na temelju očitovanja radnika SC-a G.K., uz koje je priložio i policijski zapisnik s pregleda njegove obiteljske kuće i iskaza na navedene okolnosti koji je dao policiji zaključili smo kako G.K. priznaje da je počinio navedeno djelo i kako se ne radi o ubacivanju bombe u automobil K.B., nego je prema očitovanju G.K. bomba ostavljena u vrećici", kažu iz SC-a.

"Temeljem zakonskih odredbi i akata SC-a Zagreb, rukovodeći se dokumentima iz kojih je razvidno da je radnik G.K. priznao djelo, stečeni su uvjeti da poslodavac prema Radničkom vijeću SC-a Zagreb pokrene proceduru izvanrednog otkazivanja ugovora o radu gospodinu G.K.. Za sve druge informacije molimo obratite se policiji", poručili su još za Index iz SC-a. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.